(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');

Wat is een schanskorf?

Een schanskorf is een constructie van een metalen gaaswerk, dat wordt gevuld met stenen of grind. Met het metalengaaswerk kun je elke vorm maken die nodig is en met de verschillende steenvullingen kun je de look en kleur aanpassen.

Andere namen voor schanskorfen zijn: steenkorven, draadkorven of grindkorven. 

Yellow los.jpg

Voordelen van een stenen afscheiding

Veelzijdigheid
Je kunt de afscheiding in elke hoogte, dikte en vorm maken en door de schanskorf vulling een unieke look creeën.

Duurzaam
Steen is zeer duurzaam en bestand tegen de elementen buiten en waardoor het lang mee gaat.

Weinig onderhoud
Stenen hebben geen onderhoud nodig.

Ideeën lage erfafscheiding

Laten we nu kijken naar de mogelijkheden van een (lage) stenen afscheiding voor je voortuin. 

Stenen afscheiding voortuin met ingebouwde waterval

Dit heb je nog niet eerder gezien toch? De eigenaar van deze voortuin wilde de vijver combineren met een schanskorf element met een waterval. In een schanskorf is het eenvoudig om bijvoorbeeld een waterleiding of slang te verwerken. Het geheel heeft een moderen uitstraling.

schanskorf-met-waterornament-te-lanaken-1485867265.jpg
schanskorf-amsterdam-1503917391.jpg

Hoge en lage afscheiding gecombineerd

In deze voortuin zie je achterin een hoge schanskorf schutting en aan de andere kant hebben we een lage afscheiding gemaakt. Met de witte blokken en de beplanting is dit een mooi geheel geworden, ook door de bijbehorende tegels in het grijs.

Stenen afscheiding tuin met hoogteverschil

Dit is dan wel geen voortuin, maar geeft wel een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt met schanskorf stenen. Je kunt een lage afscheiding maken die trapsgewijs hoger wordt. Ideaal voor tuinen met hoogteverschillen.

schanskorf-in-tuin-met-hoogteverschil-1485862501.jpg
schanskorf-schutting-langs-oprit-1630057363.jpg

Smalle stenen afscheiding voortuin

Hier zie je een mooi voorbeeld van een wat smallere afscheiding van een tuin. Dit is mogelijk door de afscheiding te verstevigen met palen. 

Stenen afscheiding voortuin met verlichting

Je kunt ook makkelijk verlichting aanbrengen aan een schanskorf. Hierdoor kun je de verlichting mooi integreren in de afscheiding en je voortuin verlichten. In deze tuin is de afscheiding telkens onderbroken om het groen er tussen te laten groeien.

Steenkorf als tuinafscheiding
SAM_7961 anton.jpg

Brievenbus in stenen afscheiding voortuin

Dit willen we ook even laten zien als voorbeeld. Je kunt in een schanskorf afscheiding zelfs een brievenbus verwerken. Ook dat is dus mogelijk met een stenen afscheiding in je voortuin.

Stenen afscheiding voortuin met yellow Sun stenen

Door veel soorten steenvullingen is er veel meer mogelijk dan alleen grijs. Dit is een lage afscheiding in de voortuin met Yellow sun stenen. Dit geeft een zomerse uitstraling aan je tuin en geeft een mooi contrast bij groen.

erfafscheiding-te-papendrecht-1490192337.jpg
SAM_7046.JPG

Lage erfscheiding voortuin

Bij deze seniorenwoningen hebben we een lage erfscheiding gemaakt zodat er geen omkijken is naar het onderhoud. De stenen hebben een tijdloze uitstraling en zoals je ziet, een ronde afscheiding is geen probleem.

Voortuin met lage schanskorf afscheiding

Nog eentje dan, want we kunnen eindeloos doorgaan. Je ziet hoe je van een standaard voortuin een eye-catcher maakt met de lage schanskorf afscheiding. Zeker met de bomen als blikvanger.

Voortuin.jpg

Meer weten over een schanskorf afscheiding voor je (voor)tuin?

Je ziet, er is veel mogelijk met een schanskorf. Kom kijken naar meer voorbeelden in onze showtuin of maak zelf een ontwerp met onze online design tool om een schanskorf afscheiding te maken. Je mag natuurlijk ook contact op nemen met al je vragen en ideeën.

Contact